top of page

Kirke i Glyvrum

Bygherre: Kirkerådet i Glyvrum

Omfang:  2.529 m²

Budget: 89,9 mio. kr.

Type: Nybyggeri

Den ny kirke i Glyvrum tager udgangspunkt i den rolle, som folkekirken ønsker at have i dagens samfund. Et selvsagt frirum i hverdagen, åben og transparent med værdige rammer om det åndelige liv i sognet.

For det første skal kirken rumme den mangfoldige kirkelige aktivitet. Fundamentet er forbindelsen mellem præst og menighed, som det har formet sig gennem århundreder. Menigheden sidder på kirkebænke i to rækker adskilt af en gang, som leder til alteret. Ovenfor er kirkeloft i to etager. To buede vægge samler rummet, så det opleves lunt, hvad enten der er mange eller få kirkegængere i kirke. Fremme i kirkekoret er der god plads til konfirmation, dåb og eksempelvis musik. Bag ved er der kapel, kontor og sakristi.

Der er lagt vægt på at kunne huse kulturelle tiltag og samvær av forskellig art. Især er der tænkt på børn og unge, og de særlige muligheder, som kirkeskibet yder til musikken. Våbenhuset er rummeligt, så menigheden kan mødes før og efter kirketid i al vejr. Her er plads til store begravelser. Også kirkekælderen er rummelig med plads for søndagsskole, konfirmander, møder, forsamlinger, gravøl og lignende. I kirkekælderen findes også køkken, garderobe og teknikrum.

Der er lagt særlig vægt på lydforhold, så prædiken, sang og musik har de bedste omstændigheder.

Ind i i kirkeskibet strømmer dagslyset indirekte ind. Her er fordybelse og samvær i centrum. I våbenhuset og i kirkekælderen er der udsigt over fjorden og aktiviteten på stedet.

Kirken vender i øst vest efter færøsk skik. Den er en bygning, som hører nutiden til, og intentionen er, at det beriger bybilledet med særlig design og materiale. Et enkelt design på ydersiden, som skaber et helt særligt rum og oplevelser.

Udendørs er der tilgængeligt for besøgende til fods og i bil. Hovedindgangen er beskyttet mod de hårdeste vindretninger. Indendørs kan bevægelseshæmmede komme rundt, og der er elevator mellem etagerne.

Frá Kálvhúsvegi
Frá Glyvravegi
Frá Glyvravegi kvøld
Støðumynd
Kvøldmynd, ljóssprunga á norðursíðu
Kirkjurúmið, sæð frá orglinum
Kirkjan sæð úr landnyrðingi
Kirkjurúmið, sæð omanífrá
bottom of page