top of page
Visualisering
støðumynd
bústaðarøki 1_200
Byggistig
Vegir_og_gøtur
Diagramm_øki
Diagramm_útsýni
Diagramm_gøtur
Diagramm_atkoma
Útsýni til bústaðarøki móti vestri

Bygherre: Tórshavns Kommune

SNA har udformet plan for området øst for Dalin Langa i Hoyvík – et område i Tórshavn. Der lægges op til karrebygning i tre selvstændige enheder med forskellige boligenheder. Det oprindelige terræn bevares og bliver en del af bydelen.

Enhederne forbindes med et vejsystem med parkering. Derudover er et område til fællesparkering lokaliseret ved indkørslen til bydelen. Et stisystem, som kobles til det eksisterende stisystem i terrænet, forbinder ligeledes hele området, så det fortsat er trygt for fodgængere.

Alle boligenhederne får udsigt enten ud på fjorden eller mod det smukke landskab i dalen, udover at alle boligenhederne får en side med læ og nærhed. I midten af hver karre, er der et højere punkthus med lejligheder, hvor så at sige alle kan se op over rækkehusene.

Karreerne med rækkehuse er naturligt placeret i forhold til terrænet, så det indre landslagsrum ligger højere, og det er på dette højland, at parkeringen er placeret inde under græstagene. Arealet er begrænset, og også derfor er det nødvendig at tænke bæredygtigt i alle henseender.

Stórabrekka i Tórshavn

bottom of page