top of page
Støðumynd
Felagsøki
Fríøki
Forprojekt 3D-skurðir
Loftmynd
3D-mynd

Bygherre: Klaksvig Kommune

Areal: 90.000 m2 ialt

År: 1. etape færdig august 2021

     3. etape færdig december 2022

SNA har projekteret en helhedsplan til den nye bydel i Klaksvig, ”Uppi á Fossum”. Området ligger på den sydlige del af vigen og er struktureret med klynger af beboelsesenheder som hver især udgør mindre bydele med egne fællesområder. De omfatter blandt andet legepladser, opholdssteder, gæsteparkering og skure til sorteret affald.

 

Vandløbene udgør naturlige opdelinger med grønne friarealer, hvor stier forbinder bydelene på tværs. Bydelene har grønne opholdssteder og mange fælles faciliteter. Der er gåafstand til idrætsområdet i byen og til indkøbsmuligheder. Kun 500 meter til skole og centrum. God udsigt mod øst og vest, og fra rækkehusene er udsigten særlig god mod enten vigen eller Borðoyavík.

 

Der er tale om to slags byggegrunde. På den nedre del mod byen er der byggegrunde til beboelseshuse. Langs den øverste side af forbindelsesvejen ligger byggegrunde til rækkehusbebyggelse.

 

Området bliver udført i tre etaper, og det samlede antal byggegrunde er 91, heraf 44 til beboelseshuse og 47 til rækkehuse.

 

Det samlede projekt skal efter planen løbe over tre år. De første byggegrunde bliver udloddet i juni 2020.

 

Underrådgivere er LBF og SMJ.

Plan for ny bydel i Klaksvig

bottom of page